Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Debating war in the Twenty-First Century: Clausewitz Anew/Yirmibirinci Yuzyilda Savasi Tartismak: Clausewitz Yeniden (Report)" by Uluslararasi Iliskiler / International Relations ~ eBook PDF Kindle ePub Free

Debating war in the Twenty-First Century: Clausewitz Anew/Yirmibirinci Yuzyilda Savasi Tartismak: Clausewitz Yeniden (Report)

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Debating war in the Twenty-First Century: Clausewitz Anew/Yirmibirinci Yuzyilda Savasi Tartismak: Clausewitz Yeniden (Report)
  • Author : Uluslararasi Iliskiler / International Relations
  • Release Date : January 22, 2011
  • Genre: Politics & Current Events,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 323 KB

Description

Giris Soguk Savastan sonra "guvenlik" kavraminin genisledigi, devletin guvenliginin yaninda toplumsal ve bireysel guvenligin one ciktigi bir gercektir. Devlet ve askeri guc merkezli "realist" (gercekci) Uluslararasi iliskiler kuramlari savas ve baris sorunlarinin tahlilinde yeterli olmaktan cikmistir. Tatminkr aciklamalara ulasmakta liberal ve insaci yaklasimlara da ihtiyac duyulmaktadir. Hatta Marksizm'den esinlenen yaklasimlarin da yeni bir ivme kazanmakta oldugu gozlemlenmektedir. Gercekciligin ve stratejik yaklasimlarin elestirilmesinde kullanilan bu tur soylemler Turkiye'de gittikce zenginlesen Uluslararasi Iliskiler literaturunde de kullanilmaktadir.


Free Download "Debating war in the Twenty-First Century: Clausewitz Anew/Yirmibirinci Yuzyilda Savasi Tartismak: Clausewitz Yeniden (Report)" PDF ePub Kindle